Публикувано от: Николай Колев | 10.03.2009

Борим ли се да се самосъхраним или се убиваме бавно

Борбата на Човека с Живота

Борбата на Човека с Живота

Човек се ражда свободен и има законното право да прави каквото си иска с живота си , но най – често това не се случва. Всеки един от вас е открил , че рационален живот е трудно да се постигне. Трудно е да крием пороците си пък камо ли да ги премахнем. Безотговорни , безразсъдни , неуверени , самонадеяни , алчни , надути , скучни ,  необщителни , страхливи , лакоми , мързеливи и мн. други. Много често тези неща са ни голям проблем , но или не ги осъзнаваме или просто не правим нищо , за да ги премахнем.Заради пороците ни най – често страдаме ние самите или хората около нас , а дори можем да навредим на много други хора по косвен път.

Сега няма да ви карам да се отказвате от пороците си , но ще ви помоля да ги ограничавате. Сега някой ще каже: Какъв си ти , че ми казваш , какво да правя с живота си? Аз съм никой , който никога няма да го срещнеш и никога няма да го познаваш , но ако ме блъснеш с колата си тогава няма да съм ти безразличен и непознат. И много други като моя пример се запознават така или по друг начин , но сходен. Опитваме се да не се самоубиваме , но го правим и лошото е , че покрай нас има жертви точно от тези наши пороци. Писна ли ви от мръсните улици , писна ли ви от скучния сив ден , писна ли ви от лошите новини , писна ли ви да чувате как някой се е убил по пътищата , ако ви е писнало да го покажем като станем съвестни хора , които могат да се контролират , а не да сме зависими от пороците си.

И това не е обща тема за писане , това е тема за проблемите на човек , проблемите на обществото , проблемите на България , проблемите на цял свят. Когато станем съвестни граждани няма да виждаме това , което е в момента. То ще изчезне като една паралелна вселена и всички ще живеем по – загрижени , по – спокойни и по – щастливи.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Категории

%d блогъра харесват това: