Публикувано от: Николай Колев | 25.08.2010

И таз добра

Беден студент

Криза е! Камък се пука и троши ,икономиката се извива и се чуват стенания тежки и лоши… ,от безработни… Криза е!

Поредната криза удари страната ни. Хората остават без работа ,а някои дори работят без пари ,само за надеждата ,че нещата ще се оправят и всичко ще потръгне и неизплатените им заплати ще се изплатят. Други работят на полувин смяна ,а трети ги пускат в отпуска ,неплатена отпуска. И на тези сиви дни ни се налага да вземаме заем ,ту от приятел ,ту от съсед ,дори накрая се принуждаваме на тези нечовешки лихви в банката да вземаме кредит. Да не говорим за тези ,които са взели кредит и сега няма как да го изплащат ,защото след като си поискат изработените им пари ,отсреща се чува: Криза е! или както бате Бойко казва: Пари ,НЯМА!

Бюджетния дефицит на страната се оказа трудна мишена за нашият премиер и като такава по нея са „изтреляха“ много мерки ,кризисни мерки и продължават такива да се обсъждат и приемат. Кое ли не попадна на мушка ,общините ,здравеопазването ,спорта , … та дори и образиванието. Новина: Студентите остават без стипендии.

И таз добра ,бащите и майките ни са ощетени финансово и сега самите ние оставаме без паричният бонус от това ,че сме отличници. Какво ни остава на нас студентите освен да си хванем влака и който от където дошъл освен ако си имал късмет да се родиш с баща началник и майка адвокат. Надеждата умира последна и както е изпято в една песен на Емилия и Валдес – Нищо не е винаги ,всичко е по някога… ,та и аз чакам да се свършат тези времена и да почнат хубавите такива. А до тогава… Шефа им рече: Хайде де,пари нема ,действайте!

Реклама

Отговори

  1. хаха това за шефа накрая изби рибата! Браво за статията и продължавай все така! Поздрав и успех!

  2. Като нашата втора няма..


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Категории

%d блогъра харесват това: